Geothermie aan de prijs van lucht/water


geothermiehuis

En dan wordt er met geen woord gerept over de ontdooiingscyclus in de winter van lucht/water en lucht/lucht warmtepompen. Door de warmte aan de lucht te ontnemen rond de dicht tegen elkaar geplaatste vinnen bevriest de vochtige lucht ertussen.

Om het anderhalf uur moet er 30 minuten ontdooid worden. Dit leidt tot een verbruik van 2kWh om de 2uur. Dit verbruik alleen al is minstens de helft van het TOTALE JAARVERBRUIK voor verwarming, aanmaak sanitair warm water en koeling van de geothermische warmtepomp! Soms kan de ontdooiingscyclus het zelfs niet aan. De foto rechts is genomen bij 2°C! Een blok ijs van 20kg!

Om de kracht van geothermie goed te begrijpen verwijzen we naar de website van ons grondboorbedrijf: www.geo-thermics.be.
Let wel Geo-Thermics werkt ook voor niet-Scheldimmo klanten. De vermelde prijzen op de website van Geo-Thermics zijn dus geen Scheldimmo-prijzen maar de normale marktprijzen.

 

Waarom geen lucht/water warmtepomp?

Omdat bij Scheldimmo geothermie € 0 duurder is dan een lucht/water warmtepomp, en je hoeft geen expert te zijn om in te zien dat de geothermische warmtepomp zowel in winter als in zomer van een ander kaliber is dan de lucht/water warmtepomp.

Of zoals Daikin (nochtans producent van Lucht/Water warmtepompen) het schoorvoetend toegeeft: “ Het rendement van een warmtepomp is niet voor elke soort warmtepomp gelijk. De opbrengst van een warmtepomp stijgt immers als er warmte geput wordt uit een natuurlijke bron met een constante temperatuur. Daarom heeft en lucht-lucht warmtepomp het laagste rendement, omdat dit type warmtepomp tijdens de koude wintermaanden veel energie nodig heeft om de koude lucht op te warmen terwijl er in de zomer heel wat energie nodig is om de lucht af te koelen. Warmtepompen die warmte putten uit grond of water zullen daarom voor een hogere opbrengst zorgen.”

 

lucht/lucht warmtepomp

Back to Top